10/12/2007

basın duyurusu

Poyraz Yunanistan'da En İyi Balkan Filmi seçildi...

Belma Baş'ın ilk kısa filmi Poyraz, 17-23 Eylül tarihleri arasında Yunanistan'da düzenlenen 13. Uluslararası Drama Kısa Film Festivali 'nde "En İyi Balkan Filmi" ödülüne değer bulundu.

İlk gösterimi Mayıs 2006'da Cannes Film Festivali 'nin resmi bölümünde gerçekleşen Poyraz şimdiye dek 6 kıta üzerinde 50'yi aşkın film festivalinde Türkiye'yi temsil etti.

Film son üç ay içinde İtalya'nın çeşitli kentlerindeki uluslararası film festivallerinde peşpeşe beş ödül kazandı:
Lenola'da düzenlenen Inventa un Film Kısa Film Yarışması'nda "Birincilik" ve "En İyi Yönetmen Ödülü"; Roma-Trevignano'da La Cittadella del Corto festivalinde mansiyon; Capalbio Kısa Film Festivali'nde "Toscana Film Komisyonu En İyi Peyzaj Ödülü" ve Bosco Chiesanuova'daki Lessinia Film Festivali'nde "Jüri Ödülü".

Poyraz geçen yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Jüri Özel Ödülü", Akbank Kısa Film Yarışması'nda "En İyi Kurmaca Film" ödüllerini almasının ardından Rio de Janeiro Kısa Film Festivali 'nde Özel Mansiyon ve yine Brezilya'da düzenlenen MostraMundo Festivali'nde "En İyi Ses" ile "En İyi Özgün Müzik" ödüllerine değer görülmüştü.

Poyraz'ın denizaşırı yolculuğu, Kasım ayında New York prömiyerinin gerçekleşeceği ArteEast CinemaEast Film Festivali'yle ve Hindistan prömiyerinin gerçekleşeceği Kolkata Film Festivali'yle sürecek.

***

Filmle İlgili Kısa Bilgi:

Poyraz, Karadeniz'in dağlık bir köyünde yaşlı akrabalarıyla yaşayan bir çocuğun, yetişkinler ve doğayla ilişkisi çerçevesinde yaşama ve ölüme tanıklığını konu alıyor.

Belma Baş'ın senaryosunu yazıp yönettiği 13 dakikalık filmin yapımcısı Seyhan Kaya, görüntü yönetmeni Mehmet Y. Zengin. Çevre düzenlemesi Yasemin Özcan Kaya, Budak Akalın ve Serpil Ülker'e; kurgu Berke Baş'a; ses İsmail Karadaş'a; özgün müzikse Erdem Helvacıoğlu'na ait.

Filmin oyuncuları Şeyma Uzunlar, O. Rüştü Baş, Sevinç Baş, Oktay Kaptan ve Müjgan Öztürk bu filmle ilk kez kamera karşısına geçti.

Projenin hayata geçirilmesi, Sinefekt, İmaj, Erman Film, Gölge Işık Prodüksiyon ve Kodak başta olmak üzere sinema sektörünün destekleriyle mümkün oldu.


1 yorum:

Official dedi ki...

Harika işler yapıyorsunuz.Filminizi izlemeyi çok merak ediyorum.Fragmandan aldığım tadı anlatamam kaldı ki filmden alcağım tadı tahmin bile edemiyorum.Başarılarınızın devamını diliyorum.

Blog Arşivi